Allahyarhamah Faziani Rohban Ahmad; Bersahur Di Dunia Berbuka Di Syurga… Al-Fatihah

ALLAHYARHAMAHBFAZIANIBROHBANBAHMAD - Allahyarhamah Faziani Rohban Ahmad; Bersahur Di Dunia Berbuka Di Syurga... Al-Fatihah
Kembalinya pengasas produk kosmetik D’nars, Allahyarhamah Faziani Rohban Ahmad ditangisi seisi tanah air dlm diam. Figura beliau meskipun tidak asing dlm dunia perniagaan namun jarang benar dilihat menempel sebalik populariti dan kontroversi dunia seni dan hiburan tempatan.

Pagi tadi Allahyarhamah dan suami terlibdat dlm kemalangan di Patani dlm perjalanan menuju ke Pondok Tahfiz utk menyampaikan sumbangan zakat. Pemergian arwah secara tiba-tiba dlm bulan Ramadan, saat baharu sahaja kembali ke tanah air sesudah mengerjakan ibadah umrah dlm bulan puasa ternyata membuatkan ramai cemburu.
Rata-rata menyifatkan Allahyarhamah yg cukup baik sifat dan perilakunya dibalas Allah dgn menjempunya kembali ke pangkuan pencipta pd bulan yg penuh barokah, saat baru kembali dr rumah Allah dan ketika perjalanan menyampaikan zakat yg merupakan salah satu rukun Islam kepada anak-anak tahfiz penyambung kalam Ilahi.
Dalam pd itu ribuan netizen menyedekahkan Al-Fatihah buat roh Allahyarhamah. Malah, rakan-rakan pengusaha perniagaan kosmetik Allahyarhamah seperti Dato` Seri Vida dan Dato` Seri Aliff Syukri turut menzahirkan kesedihan dan rasa terkejut mereka di laman sosial masing-masing. 

Malah, Pencetus Ummah Amin turut menitipkan kata-kata buat arwah “Semoga sebaik-baik tempat di akhirat buat orang berhati mulia sepertimu. Banyak kebajikan dlm hidup yg dia lakukan hasil kekayaan dan kejayaannya di dunia, ramai yg tidak tahu. Moga beroleh keselamatan di alam akhirat sana. Hari ini kita menyampaikan berita kematian orang lain, esok orang lain pula menyampaikan berita kematian kita. Sungguh, mati itu dekat dan benar.”
Dalam beberapa komentar netizen di ruang komen Instagaram berkisar posting pemergian Allahyarhamah Faziani Rohban Ahmad, antara yg paling menjentik hati adalah “Bersahur di dunia, berbuka di syurga…” Allahuakbar, marilah kita sedekahkah AL-FATIHAH dan mendoakan roh Allahyarhamah ditempatkan bersama para solihin. 
Loading...

Tags: #Ahmad #AlFatihah #Allahyarhamah #Berbuka #bersahur #Dunia #Faziani #Rohban #SYURGA

author
Author: 
  Lirik Lagu Ada Hati Raya Menjadi-Jadi-Ayda Jebat (LAGU RAYA BARU)
  Lirik Lagu Ada Hati Raya Menjadi-Jadi-Ayda Jebat Lagu Raya Ayda Jebat 2019, Lagu
  Sinopsis Telefilem Tiga Lima; Cereka Ahad TV3
  SINOPSIS TIGA LIMA Halim, baru kematian ayahnya, Daud. Kini ibunya, Hasnah perlu menyara
  Tuuuu…diaaa Pak Tam Sekyen 14 Shah Alam
  Tuuuu…diaaa Pak Tam Sekyen 14 Shah Alam | Hai korang, aduh-aduh sejak bulan
  GOT7 Terbang Tinggi Ke Luar Angkasa Pakai Baju Astronot Di Dance Practice ‘Eclipse’!
  Sepertinya  GOT7 baru saja mendarat dr luar angkasa, dan terjun utk melapor kepada

  Comments are closed.