Alieff Irfan akui filem separa lucahnya jejaskan maruah guru

Loading...

67451C65 CF6E 4FB6 99D7 60BD3DF36AEE - Alieff Irfan akui filem separa lucahnya jejaskan maruah guru
Filem ini telah pun dipadamkan di Youtube dan Facebook

Video terbaharu personaliti Youtube Kelantan, Alieff Irfan yg didakwa memaparkan unsur seksual mengundang kecaman ramai.

Alieff atau nama sebenarnya Muhammad Aliff Irfan Aziki sewaktu dihubungi akhbar mStar mengakui kesilapannya menghasilkan video tersebut.

“Tentang itu, saya akui salah saya. Video tu pun sudah dipadam di Facebook dan Youtube sekitar jam 6 petang hari Selasa.

“Kali ini, bila saya tengok balik, saya nampak saoah saya dan tak sepatutnya ia dibuat. Saya akui ia memang menjatuhkan maruah guru.

“Rasa bersalah walaupun ia cerita rekaan semata-mata, sebab ia bawa pengaruh buruk,” kata Alieff.

mStar melaporkan Alieff telah nekad utk memperbaiki mutu penghasilan video pd masa depan agar ia dpt memberi impak positif kepada masyarakat.

Beliau turut juga menetapkan setiap pelakon dlm videonya pd masa hadapan perlu menutup aurat dan sopan.

“Ada budak-budak yg kata mereka idolakan saya. Tapi bila saya buat video ini, emosi mereka dan ibu bapa terganggu. Mak ayah sudah tidak benarkan anak-anak mereka menonton video saya.

“Ini membuka mata saya bahawa benda ini membawa pengaruh buruk dan saya akan perbaiki pd masa akan datang,” ujarnya lagi.

4906B2E8 D515 4FE3 89BF 06AE3116C0B7 - Alieff Irfan akui filem separa lucahnya jejaskan maruah guru

Video berkenaan yg berjudul Special Armed Force (SAF) X Jasmine Suraya memaparkan kisah seorang murid dan guru wanita dikenali sbg Cikgu Suraya.

Filem ini juga dikatakan diadaptasi drpada sebuah cerpen lucah Cikgu Suraya yg pernah popular satu masa dahulu.

Namun kata Alieff, ia sebenarnya diinspirasikan drpada filem Paskal yg mana ia dihasilkab dgn plot twist adaptasi cerpen berkenaan.

Dalam pd itu, mStar melaporkan ramai pengguna media sosial turut meluahkab rasa kurang senang mereka atas penghasilan karya berkenaan.

Selain disifatkan memalukan orang Kelantan, Alieff juga didakwa byk memaparkan unsur lucah ringan dan sexual grooming dlm setiap video yg dihasilkan beliau.

Seorang guru selebriti media sosial Facebook, Mohd Fadhli Othman turut menyifatkan video berkenaan merosakkan kerjaya seorang pendidik.

Beliau berkata, guru sepatutnya memberi contoh yg baik bukan menjadi simbol seks. Penggunaan watak cikgu telah memberi impak kotor kepada kerjaya suci tersebut.

Video-video sebegini akan menarik murid-murid ke kancah ketagihan bahan lucah pd masahm hadapan.

Loading...

Tags: #Akui #Alieff #Filem #Guru #Irfan #jejaskan #lucahnya #Maruah #separa

author
Author: 
    Ditanya Jika Bertemu Syahrini dan Reino, Luna Maya: Gue Nggak Pernah Menghindar!
    slidegossip.com – Meski telah berakhir, kisah asmara Luna Maya dgn Reino Barack menjadi
    Jom Cuti Sekolah Bersama Captain Quack & Friends Di Sunway Lagoon
    Hi semua.. Dah masuk cuti sekolah kan mesti tengah planning nak bawa anak-anak
    Sindir Artis yg Suka Pamer Isi ATM? Tamara Bleszynski: Receh, Sangat Memalukan!
    slidegossip.com – Belakangan ini byk artis-artis yg ikut-ikutan membongkar isi saldo di ATM
    Bibir Bengkak, Barbie Kumalasari Disantet? Mbah Mijan: Dari Orang yg Ditolak Cintanya!
    slidegossip.com – Kabar mengejutkan datang dr Barbie Kumalasari. Baru-baru ini bibir Barbie Kumalasari

    Comments are closed.