6 Barang Mesti Bawa Sebelum Ke Pantai

Loading...

Assalamualaikum & hello korang, 

BBL suka pergi pantai terutama pantai negeri Terengganu sebab cantik. Lagi nice bila cuaca elok dan keadaan angin sempoi. Dapat berkelah dgn family bawah pokok rhu sambil mkn mee goreng, fuh rasa bahagia kenyang baring. Well BBL tahu rakyat Malaysia memang suka aktiviti pantai tak kisah la nak mandi manda, berkelah, bbq atau saja ambil angin tapi 5 barang ini mesti bawa sebelum sampai ke pantai.

sandalBflippers - 6 Barang Mesti Bawa Sebelum Ke Pantai

1. Selipar getah

Tinggalkan kasut tumit tinggi, kasut lofers atau sneaker korang tu  dan pakai selipar getah ni kat pantai. Selain selesa, tak mudah putus malah sesuai utk anda berjalan atas pasir atau tepi gigi air pantai. Yg penting ada bermacam color..

zenni sunglasses tint colors md - 6 Barang Mesti Bawa Sebelum Ke Pantai

2. Cermin mata

Lindungi mata dr sinaran matahari dgn cermin mata hitam. Lagi pun kalu pose ootd pakai sunglasses terus lagi lagi kacak/cantik. Baru syok berjalan tepi pantai acah-acah macam artis gituh.

73859175 woman hat isolated on white background women s beach hat colorful horz - 6 Barang Mesti Bawa Sebelum Ke Pantai

3. Topi 

Aksesori topi sangat penting utk protect muka dr cahaya matahari terik terutama di pantai. Lagi-lagi waktu tengahari sehingga ke petang. Yelah mesti nak tunggu sunset kan..selain tu topi berfungsi mengelakkan rambut berterbangan bagi wanita rambut panjang.

HTB1UJ5yMVXXXXcpXpXXq6xXFXXX7 - 6 Barang Mesti Bawa Sebelum Ke Pantai

4. Beg pelindung telefon

Bagi korang yg bercadang nak buat aktiviti air seperti snorkeling, main bananaboat, jetski atau mandi air pantai..beg waterproof ini sangat membantu melindungi telefon dr dimasuki air atau pasir. Jadi tak ada masalah nak bergambar dlm air.
tuala mandi - 6 Barang Mesti Bawa Sebelum Ke Pantai

5. Tuala

Ha ini sangat mustahak utk keringkan badan korang lepas bermain air atau berenang. Tak kan nak baring atas pasir pantai macam ikan masin utk keringkan badan. Jadi bawa tuala mandu utk lap badan sejurus selepas habis mandi air pantai
photo6120662313783634099 - 6 Barang Mesti Bawa Sebelum Ke Pantai

6. Sunblock

Semestinya paling penting sekali dan tak blh tertinggal ialah sunblock. Nanti tak pasal-pasal sunburn dek berjemur panas matahari pantai. Bukan setakat pergi ke pantai malah sebarang aktiviti luar yg memerlukan korang berada bawah matahari seharusnya sapu sunblock terlebih dahulu.

photo6118594656397797458 horz - 6 Barang Mesti Bawa Sebelum Ke Pantai

Pastinya sunblock jenama Sincerity menjadi pilihan BBL utk melindungi kulit badan, leher, tangan dan muka dr panas terik matahari. Sincerity 

Sunscreen Lotion with Vitamin E SPF50+ ini bebas minyak. Paling penting cepat meresap dan kering. Sesuai utk BBL yg tak berapa suka lotion sunblok berminyak lepas sapu.

Saiznya kecil dan comel senang nak sumbat dlm beg waterproof. Malah sunblock ini tahan 4 jam dan water resistant. Means incase selepas korang berenang dlm air laut atau swimming pool tak payah dah kena sapu lagi. Jimat kan. 

photo6118594656397797451 - 6 Barang Mesti Bawa Sebelum Ke Pantai

Cara penggunaan sangat senang, cuma goncang dahulu kemudian sapu pd bahagian terdedah pd cahaya matahari seperti muka, leher, lengan, tangan, kaki atau bahagian belakang badan. Eloknya sapu 20 minit sebelum korang expose pd matahari dan bukannya sapu sunblock terus pergi berlari tepi pantai. Juga sesuai utk sebarang aktiviti seperti berbasikal, berlari, bersukan, atau anda yg pergi kerja dgn motorsikal. 

Oh ya, produk Sincerity ini diasaskan oleh Michael Sperber, lulusan Universiti Rhodes dgn ijazah dlm bidang Farmasi & Kimia. Beliau juga ahli Persatuan Ahli Kimia Kosmetik Australia. Sbg pakar kimia kosmetik yg dihormati di universiti dan kolej serta diiktiraf sehingga peringkat antarabangsa sbg pakar masalah kulit dan rambut, penjagaan dan rawatan. Semua produk Sincerity dikilang di Austaralia dan pastinya kualitinya tidak perlu risau lagi. 

photo6118594656397797436 - 6 Barang Mesti Bawa Sebelum Ke Pantai
photo6118594656397797447 - 6 Barang Mesti Bawa Sebelum Ke Pantai

Tempoh hari BBL pergi habiskan annual leave kat Swiss-Garden Beach Resort Damai Laut, Perak just bawa sunblock ni. Off course kawasan pantai Lumut mengadap Pulau Pangkor tu panas lit-lit. Nasib baik dah sapu lotion sunblock Sincerity…tak lah terbakar sebab kena panas matahari tu. 

Anda blh beli sunblock Sincerity ni melalui whatsapp 0169237439 atau  Facebook.com/SincerityTreatmentSkincare
Loading...

Tags: #Barang #Bawa #MESTI #Pantai #Sebelum

author
Author: 
    4,500 guru bakal sertai Program Duta Guru, tingkat KBAT
    KUALA LUMPUR, 13 Dis — Seramai 4,500 guru di seluruh negara disasarkan bakal
    Istri Idaman Bukan Kaleng-Kaleng, Sandra Dewi Ogah Pamer Harta Suami: Itu Bukan Punya Gue!
    slidegossip.com – Artis cantik Sandra Dewi dikenal memiliki suami yg tampan dan kaya
    Pasang Susuk Buat Koleksi Brondong? Ely Sugigi: Artis Lain Juga Byk yg Pake!
    slidegossip.com – Ely Sugigi menceritakan pengalaman mistisnya di kanal Youtube SlideGossip Channel baru-baru
    Syahrini Lempar Kosmetik Endorse dr BCL? Netizen: Mungkin Karena BCL Sahabat Luna!
    slidegossip.com – Syahrini termasuk salah satu artis yg rajin menggunakan media sosial utk

    Leave a reply "6 Barang Mesti Bawa Sebelum Ke Pantai"