3 Chef Pastri Dari Malaysia Juarai Piala Dunia Pastri 2019, Tahniah!

cover chef 1 - 3 Chef Pastri Dari Malaysia Juarai Piala Dunia Pastri 2019, Tahniah!

Sangat membanggakan apabila negara kita Malaysia berjaya membawa pulang trofi Piala Dunia Pastri 2019 yg berlangsung pd 27 dan 28 Januari di Lynon, Perancis. Kali ini tiga chef kita telah mengharumkan nama negara selepas bersaing sengit dgn 21 wakil negara berbeza.

chef4 - 3 Chef Pastri Dari Malaysia Juarai Piala Dunia Pastri 2019, Tahniah!

Trofi paling berprestij dlm dunia penghasilan pastri ini dimenangi oleh tiga chef pastri iaitu Wei Loon Tan, Otto Tay dan Ming Ai Loi. Lebih manis apabila mereka ini berjaya menjadi juara mengalahkan wakil tuan rumah yg pernah bergelar juara utk pertandingan pd thn 2017 lps.

Tempat kedua dimenangi wakil dr Jepun iaitu Fumiaki Ito, Mirai Nishiyama dan Ryohei Oguma manakala pingat gangsa dibawa pulang oleh Lorenzo Puca, Maria Cortinovis dan Andrea Restuccia selaku wakil Itali.

chef3 - 3 Chef Pastri Dari Malaysia Juarai Piala Dunia Pastri 2019, Tahniah!

Antara syarat pertandingan adalah setiap negara diwakili tiga peserta. Mereka diberikan masa selama 10 jam utk menyediakan beberapa juadah antaranya 3 pencuci mulut coklat cara Valrhona, 19 jenis pencuci mulut dihidang di atas pinggan dan 3 pencuci mulut jenis buah beku drpada variasi capfruit.

chef2 - 3 Chef Pastri Dari Malaysia Juarai Piala Dunia Pastri 2019, Tahniah!

Pada pertandingan kali ini juga, penganjur mahu setiap hidangan menonjolkan konsep vegetarian. Ini adalah kali pertama konsep sedemikian dibuat. Tahniah kepada chef Malaysia!

chef1 - 3 Chef Pastri Dari Malaysia Juarai Piala Dunia Pastri 2019, Tahniah!

Komen anda


Loading...

Tags: #2019/ #Chef #Dari #Dunia #Juarai #Malaysia #PASTRI #Piala #Tahniah

author
Author: 
  MEE GORENG UDANG KERING
  My take on Spicy Shrimp Fried Noodles. Mee Goreng Udang Kering. If you
  EXTREM !! CARA ORANG INI MENANGKAP, MEMASAK, DAN MEMAKAN BUAYA
  EXTREM !! CARA ORANG INI MENANGKAP, MEMASAK, DAN MEMAKAN BUAYA Rating video: /5
  Mini Tuna Pizza – Resepi Dough Gebu & Senang
  FULL RECIPE: http://www.gulasage.com/soul-meal/mini-tuna-pizza-recipe-resepi-pizza-mini-tuna Facebook: https://www.facebook.com/gulasage/ Website: http://www.gulasage.com/ Instagram: https://www.instagram.com/gulasage/ Email: gulasage@outlook.com Rating video:

  Leave a reply "3 Chef Pastri Dari Malaysia Juarai Piala Dunia Pastri 2019, Tahniah!"