15 JENIS POKOK HIASAN YANG BERWARNA “PURPLE”

Loading...

ASSALAMUALAIKUM..

1. COLEUS

15 jenis pokok hiasan yg berwarna purple
15 JENIS POKOK HIASAN YANG BERWARNA PURPLE || Kalau entri sebelum ini tunjuk gambar pokok bunga di dlm sarang burung, kali ini tayang pokok hiasan yg berwarna purple ya. Dah bermula nak semangat balik nak tanam pokok hiasan, mula dah browse sana sini tengok jenis – jenis pokok hiasan macam mana. Memang minat sangat dgn pokok – pokok yg berwarna gelap. Lagipun ada kategori pokok hiasan yg berwarna “purple”. Dlm banyak – banyak gambar ini ada yg biasa nampak dan dah ada juga tanam di dlm pasu. Pokok “Coleus” pernah beli dlm pasu kecil. tapi tak lama hidup, tapi daunnya cantik gelap warna dark purple.

Jom lihat ada 15 gambar jenis pokok hiasan yg patut korang kenal dlm kategori warna “purple”
Rasa macam nak letak dlm rumah sbg indoor plant, tapi kena tengok kesesuaian. Pasang impian jer ni, tak tahu jadi ke tidak hii.

Disebabkan setiap jenis pokok ada nama, kena lah ambil tahu, hii bukan pakar pokok kan, Dah pun nama pokok pun macam tergeliat lidah nak sebut :D.

2. REX BEGONIA
Begonia rex - 15 JENIS POKOK HIASAN YANG BERWARNA "PURPLE"

3. CALADIUM 

Caladium rubicundrum Bicolor - 15 JENIS POKOK HIASAN YANG BERWARNA "PURPLE"

4. CALATHEA

calathea surprisestar - 15 JENIS POKOK HIASAN YANG BERWARNA "PURPLE"

Yang ini cantik corak purple di atas daun 

5. TI PLANT

Cordyline Ti Plant indoor - 15 JENIS POKOK HIASAN YANG BERWARNA "PURPLE"

6. PURPLE OXALIS 

Oxalis - 15 JENIS POKOK HIASAN YANG BERWARNA "PURPLE"

7. PRAYER PLANT

prayer plant - 15 JENIS POKOK HIASAN YANG BERWARNA "PURPLE"

8. PURPLE PASSION ( GYNURA AURANTIACA )

Purple Passion - 15 JENIS POKOK HIASAN YANG BERWARNA "PURPLE"

9. RED AGLAONEMA

Red Aglaonema - 15 JENIS POKOK HIASAN YANG BERWARNA "PURPLE"

Baru tahu nama pokok ini Red Aglaonema, memang ada tanam di kawasan rumah, disebabkan pokok ini mudah nak beranak – pinak, separuh kena buang dah macam terlalu pdt, pokok nya cantik naik rimbun. Dah la sekali tengok macam plastik :D. Sekarang ada tinggal sepasu.

10. IRON – CROSS BEGONIA 

Rex Begonia - 15 JENIS POKOK HIASAN YANG BERWARNA "PURPLE"

11. RUBBER TREE ( FICUS ELASTICA ) 

Rubber Tree - 15 JENIS POKOK HIASAN YANG BERWARNA "PURPLE"

Ini sekali tengok, macam daun pokok manggis kan 😀

12. SILVER SQUILL

Silver Squill - 15 JENIS POKOK HIASAN YANG BERWARNA "PURPLE"

13. SWEET CAROLINE  “PURPLE” POTATO VINE

sweet caroloina Sweet Potato Vine - 15 JENIS POKOK HIASAN YANG BERWARNA "PURPLE"

Ini dah macam pokok ubi keledek purple kan, 😀 Nama pun dah sweet  caroline purple potato. Tapi memang cantik tanam dlm pasu begini. Biasanya kat sini memang dah jadikan ulam dah daun ubi keledek purple ni 😀

14. WAFFLE PLANT

Waffle Plant - 15 JENIS POKOK HIASAN YANG BERWARNA "PURPLE"

15. WANDERING JEW

wandering jew - 15 JENIS POKOK HIASAN YANG BERWARNA "PURPLE"
Itu sahaja lah ke semua 15 gambar jenis pokok hiasan yg berwarna purple. Siapa peminat purple kat sini ? Gambar semua ambil sumber : SINI
Loading...

Tags: #BERWARNA #HIASAN #JENIS #Pokok #PURPLE #yang

author
Author: 
    Promosi Special Tony Roma’s Sempena Hujung Thn 2019
    Assalamualaikum rib lovers.. Ho ho  kejap je dah nak sampai hujung thn 2019
    Iis Dahlia Akui Suaminya yg Membawa Selundupan Harley Davidson Milik Dirut Garuda!
    slidegossip.com – Sosok pilot yg menerbangkan pesawat yg mengangkut selundupan Harley Davidson dr
    South Afrika Jadi Pemenang Miss Universe 2019! Bukti Kecantikan Tak Dilihat dr Fisik?
    slidegossip.com – Ajang kontes kecantikan dunia Miss Universe 2019 sukses digelar. Seperti dilansir
    Jadual Gaji Minimum-Maksimum Guru SSM DG29 – DG54
    Berdasarkan pekeliling yg menerusi Rasionalisasi Perkhidmatan Awam berkuatkuasa 1 Julai 2016 yg dikeluarkan

    Leave a reply "15 JENIS POKOK HIASAN YANG BERWARNA “PURPLE”"