14 filem filem P Ramlee yang tak sempat dibuat

14 filem filem P Ramlee yang tak sempat dibuat

Semua rakyat Malaysia rata-rata membesar dengan filem P Ramlee yang lawak santai. Tapi tahukah anda ada 14 filem P Ramlee yang skrip dah siap tapi tak sempat dibuat. Yang terakhir tu dengar tajuk pun ramai dah teruja nak tengok. KONGSIKAN.

Sumber informasi : Oh Gempak

Inilah 14 Filem P. Ramlee Yang Tak Sempat Buat. Terakhir Tu Tengok Tajuk Pun Dah TERUJA.

Muzik latar : 1 Hour of Arabian Music and Middle Eastern Music
http://agileurbia.com/D53M

Muzik penutup : Alan Walker – Spectre
http://zipteria.com/FHB

Video edited by : NoorSham76
https://www.youtube.com/c/NoorSham76Productions

Rating video: /5

Sumber video: Youtube

Loading...

Tags: #dibuat #Filem #Ramlee #sempat #yang

author
Author: 
    Ini Video Rasmi Majlis Perkahwinan Sultan Muhammad V dan Oksana Voevodina
    Beberapa keping foto rasmi majlis perkahwinan Sultan Kelantan, Sultan Muhammad V kembali tersebar
    “Dia Ada Dua Ibu, Doa Ibu Yg Hebat.” – Rata-Rata Puji Erra Fazira Sambut Hari Lahir Anak Bersama Laudya Cynthia Bella.
    Puteri tunggal kepada aktres jelita Erra Fazira, Engku Aleesya baru saja menyambut ulang
    Alamak! Misai Dah Tumbuh La. Ini Jawapan Bersahaja Dari Nur Sajat Apabila Ditanya Tentang Bulu Halus Di Atas Bibir Montok Beliau.
    Ramai peminat terkejut,Jutawan kosmetik dan penyanyi Nur Sajat baru-baru in, dilaporkan mengidap peny4kit
    Rock Bro! Full Movie
    Rock Bro! merupakan sebuah filem arahan Mamat Khalid yg dibintangi oleh Khir Rahman, Soffi Jikan, Pekin Ibrahim dan Azmi
    1. author

      Kopi Latin12 months ago

      Ini semua sbb melayu hancurkan melayu..Al-fatihah buat Tan Sri P Ramli..

      Reply
    2. author

      Ahmad Hassan12 months ago

      Kalau TS. P. Ramlee masih ada mesti beliau akan buat filem mengenai perangai penghuni2 rumah flat. Dah tentu pecah pecah perut pecah panggong.

      Reply
    3. author

      A Z . 612 months ago

      Boleh dikatakan keseluruhan filem² hitam putih yg dibintangi oleh RAJA SENIMAN TANAH AIR ALLAHYARHAM TAN SRI PUTEH RAMLEE merupakan filem² terbaik spanjang abad dan belum ada filem² zmn modern skrg nii yg mampu tandinginya . Kerana .. Jika filem beliau dimainkan sbanyak 300 kali tetap takkan jumpa rasa jemu atau muak berbanding filem² kini yg dimainkan tuk kali kedua sudah rasa bosan tuk terus ditonton ..

      Reply
    4. author

      Farhana Hazwani12 months ago

      Salah satu yg tikam p.ramlee dr belakang adalah Jin samsudin…

      Reply
    5. author

      Mohd Azary Ibrahim12 months ago

      Kalaulah P Ramlee masih hidup dengan hanya jaga kesihatan masa tu, P Ramlee menjadi popular di seluruh dunia! Malah, P Ramlee boleh memang anugerah akademi pula…. Sekarang, P Ramlee tiada lagi dan tiada seseorang boleh menang anugerah melainkan Michele Yeoh sahaja boleh lakukannya…

      Reply
    6. author

      marina adline12 months ago

      mana salinan skrip bg la penerbit teruskan buat film nya

      Reply
    7. author

      Jedi master12 months ago

      P ramlee teringin nk buat film yg ada warna tpi entah npe depa tk bgi

      Reply
    8. author

      fairus sari12 months ago

      betapa kaya nya idea Arwah T.S P.Ramlee.

      Reply
    9. author

      nizam 9912 months ago

      ingat senang ke nak cari ilham cipta cerita lawak .sedih dan lain2..dulu x banyak kemudahan yg dapat membantu tapi dgn kebijakkan arwah p.ramli sampai skrg pon filem arwah masih di putarkan mmg x jemu walau dah biasa tengok😊😊😊

      Reply
    10. author

      nizam 9912 months ago

      jasa p.ramli terlalu banyak sampai kawan depan baik blakang setan..tapi arwah tabah ..jika sesiapa yg boleh sambungkan filem arwah kan bagus yg terbengkalai itu…

      Reply
    11. author

      ieqwan charles12 months ago

      rakyat melayu dahulu bagai ketam dalam bekas..seekor dapat naik seekor tarik balik kebawah…tak senang nampak orang berjaya walaupun sebangsa.

      Reply
    12. author

      Amirul Haziq12 months ago

      Walau dirimu sudah tiada, tetapi namamu menjadi sebutan dan menjadi ingatan terhadap kami semua yang meminati perfileman, lakonan, dan nyanyian anda. Dirimu dikenang buat selama lamanya. Alfatihah buat allahyarham tan sri p ramlee. Hilang dirimu tiada ganti. Juga tiga serangkai telah tiada lagi. P ramlee aziz satar sudin

      Reply
    13. author

      sAyfieka .m12 months ago

      Ya Allah filem ke 13 dgn 14 tu mesti best aku rsa nak tengok

      Reply
    14. author

      Faris Emrizal12 months ago

      5:51. Tengok yang No.12 tu…

      Reply
    15. author

      Azwan Azahary12 months ago

      Rupanya ada dua lagi sequel Bujang Lapok yang belum dibuat.

      Reply
    16. author

      Dear DOVE,12 months ago

      aziz m osman n mamad khalid tanak buat balik ke…korang pengarah yg tarer buat cerita vintage traditional nii…

      Reply
    17. author

      yatie yatt12 months ago

      xcited no 13 14 je.mesti bestkan…genius diani

      Reply
    18. author

      shah shahir12 months ago

      skrip dah adakan..so pengarah yang ada sekarang ni xyah pening2 amik je skrip tu realisasikan impian arwah…jalankan projek filem tu

      Reply
    19. author

      firebolt820512 months ago

      alangkah bgus klu org dlu open sdkit…

      Reply
    20. author

      Netizen Watch12 months ago

      Filem best tu Menchari Keampunan.sayang sekali projek tergendala.

      Reply

    Leave a reply "14 filem filem P Ramlee yang tak sempat dibuat"