10 Fakta Tentang Simbol Seks Hollywood, Marilyn Monroe

Korang mesti tak pernah dengar pasal Marilyn Monroe kan? Tapi bagi atuk dan nenek korang, wanita ni ialah diorang punya kegilaan tau.
01 marilyn monroe.w1200.h630 1 - 10 Fakta Tentang Simbol Seks Hollywood, Marilyn Monroe
Berikut ialah 10 fakta pasal Marilyn Monroe.
1. Dia dilahirkan dgn nama Norma Jean Mortenson.

2. Ayahnya tidak diketahui. Ibunya dihantar ke wad mental ketika dia masih muda sehingga menyebabkan dia terpaksa membesar di rumah anak yatim seawal 9 thn.
3. Berkahwin dgn suami pertamanya, Jim Dougherty pd usia 16 thn. Perkahwinan mereka kekal selama 4 thn sahaja.
4. Nama pentas Marilyn Monroe dicipta oleh Ben Leon, ketua pencari bakat di Fox Studios. Namanya diambil dr nama Marilyn Miller, seorang pelakon muzikal di New York. Monroe pula diambil dr nama akhir nenek Marilyn, Monroe.
5. Pd thn 1950, Marilyn Monroe pernah buat pembedahan hidung.
6. Dia pernah cuba bunuh diri pd tahu. 1950 kerana kematian Johnny Hyde, ejen pencarian bakat yg pernah menjalinkan hubungan cinta dgnnya. Johnny Hyde banyak membantu utk naikkan karier Marilyn Monroe. Dia pernah cuba bunuh diri kali kedua selepas anak bersama pasangan barunya, Arthur Miller gugur dan gagal diselamatkan.
7. Suka datang lambat ke set. Ketika zaman glamournya, dia juga meminta jadual penggambaran dilakukan mengikut kehendaknya sendiri.

8. Bersama pasangan Arthur Miller, dia mengandung dua kali. Namun, kedua dua kandungan gugur dan tidak dapat diselamatkan.
9. Pernah dipecat dr filem Something Gota Give kerana perangainya.
10. Dikenali sbg simbol seks di zamannya.

LIKE DAN FOLLOW KAMI DI FACEBOOK


Loading...

Tags: #Fakta #Hollywood #Marilyn #Monroe #Seks #SIMBOL #Tentang

author
Author: 
    Lirik Lagu Diam Saja-Forteen
    Lirik Lagu Diam Saja-Forteen Bukaka hatimu utk aku bicaraIsi hatiku terpendam lamaSetiap caramu
    RDJ Merupakan Satu-Satunya Avengers Yg Membaca Skrip Penuh ‘Endgame’
    Russo Brothers mendedahkan bahawa satu-satunya Avengers yg diberikan peluang utk membaca skrip penuh
    Contoh Soalan Temuduga Latihan Jururawat
    Contoh soalan temuduga latihan jururawat masyarakat, contoh soalan temuduga latihan jururawat pergigian, contoh
    Contoh Soalan Karangan Pengalaman
    Contoh soalan karangan spm, contoh soalan karangan dialog, contoh soalan apel, contoh soalan

    Leave a reply "10 Fakta Tentang Simbol Seks Hollywood, Marilyn Monroe"